14 november 2012

Foul Lines - McCallum & Wertheim

In't kort:
De Los Angeles Lasers (geen typo !!) zijn een gemiddeld goed basketteam in de National Basketball Federation, de NBF. Lorenzen Meyer is er de sterspeler, Kwaanzii Parker een veelbelovende eerstejaars, en Litanium Johnson een goede maar niet geweldige spelverdeler. Jilly Forrester is journalist bij de LA Times en de gloednieuwe beatwriter voor de Lasers. Jamal Walker wordt als veelbelovende student weggeplukt van de unief en tot PR-man van de ploeg benoemd.
Het seizoen gaat zijn gewone gangetje, tot Kwaanzii, Lorenzen en Litanium betrokken raken bij een dodelijk ongeval. Wat volgt lijkt op een detective-thriller-achtige plot, maar steeds met lict ironische ondertoon.

Mijn oordeel:
McCallum en Wertheim, de auteurs, zijn allebei journalist bij Sports Illustrated en kennen het basketwereldje van binnenuit. Die kennis gebruiken ze om de setting van de professionele basketwereld neer te zetten, met z'n quasi onverzadigbare ego's, zijn ongebreideld sexisme en achterbakse mes-in-de-rug-steken.
Tegen die achtergrond wordt een vrij simpele plot uitgewerkt, maar met voldoende details om de aandacht erbij te houden. Het einde is vrij voorspelbaar, je moet ook geen wereldschokkende inzichten en totaal uitgewerkte personnages verwachten, maar dat doet geen afbreuk aan een fijne levenservaring.

Eindoordeel: ****

Geen opmerkingen: