18 augustus 2008

Appointment with death e.a. - Agatha Christie

Genre: detective, hoorspel

In 't kort: Ze zijn leuk! De BBC hoorspelen naar de detective romans van Agatha Christie. In +/- 2 uur krijg je haar romans, in verkorte versie, te horen. Ingesproken door verschillende Britse acteurs.

Mijn mening: Als een echte Christie-fan was ik heel benieuwd naar de hoorspelen. Lekker twee uur achterover hangen en genieten van een typisch Brits "murder-mystery". De verhalen zijn echter behoorlijk ingekort. Er blijven slechts dialogen over en af en toe een alwetende verteller die er tussenkomt. Nadeel van de inkorting is dat de even zo interessante side-stories er uitgeschreven zijn. Daardoor komt de oplossing van de moord(en) vrij plotseling en zonder dat je er zelf over mee heb kunnen denken. In die zin kunnen de hoorspelen niet tippen aan de boeken. Maar...als je je even 2 uur wilt vermaken met een spannende whodunnit, dan raad ik je dit zeker aan.

Eindoordeel
***1/2

1 opmerking:

FigorDVM zei

Inderdaad zeer entertainend en de kwaliteit die je van BBC mag verwachten: goeie stemacteurs, op zich leuke radiobewerkingen ook, maar het hele boek vertellen kost natuurlijk tijd.

Het is net als in de TV afleveringen van Poirot of Miss Marple: de tijdsbeperkingen hebben gevolgen.

Maar zeer leuk, dat wel.