19 oktober 2008

Dark Horses & Underdogs - Les Krantz

Genre: geschiedenis sport

In't kort: ook hier zegt de ondertitel alles: 'the greatest sports upsets of all time'. De auteur neemt ons mee naar 50 wedstrijden waarbij David de vloer aanveegde met Goliath.

Mijn oordeel: dit boek werd geschreven door dezelfde man van 'Not till the fat lady sings', maar is van iets later. Dat zie je ook aan de lay-out: veel mooiere en kleurigere foto's en een modernere typografie. Maakt het een mooi boek om op je koffietafel te hebben liggen. En ook de onderwerpen zijn iets recenter ('04 Boston Red Sox, '02 Patriots, ...).

Uiteraard zijn er veel overlappingen met zijn vorig boek (ijshockey USA-USSR, de '86 Boston Red Sox, NCAA basketbal '83), maar deze keer zijn er heel wat 'Europese' sportmomenten, zij het meestal wel met een Amerikaanse bril. Greg Lemond passeert de revue, USA-Engeland op het WK voetbal '50 en zowaar zelfs Frankrijk-Senegal op het WK '02. Ook golf is er, gymnastiek (Kerri Strug en haar gebroken voet), tennis (Ivanisevic op Wimbledon) en zelfs schoonspringen. Dit boek is dus iets meer voor elk wat wils dan zijn vorige.

Ook hier is een dvd bijgevoegd met een 20-tal korte reportages. Mooi gedaan.

Eindoordeel: ****

Geen opmerkingen: