17 oktober 2008

The greatest sports arguments of all time - Christopher Russo

Genre: geschiedenis American sports

In't kort: zoals de titel het zegt, krijgen we een 100-tal onderwerpen waarover al heel wat over en weer is gediscussieerd in het verleden, en hoe de auteur daar tegenover staat.

Mijn beoordeling: de auteur staat ook bekend als 'the Mad Dog', en heeft samen met z'n maatje Mike Francesa een dagelijkse sport-talkshow bij een groot radiostation in New York. Hij kan dus met kennis van zaken spreken.

We krijgen uiteraard heel wat issues over American football, basketball, baseball en hockey, maar Russo maakt ook plaats voor tennis en de Olympische Spelen. Dus toch enkele onderwerpen die ons Europeanen bekender in de oren klinken.

Russo gaat knap tewerk in enkele van zijn onderwerpen. Wanneer het gaat over wie de beste was, Willie Mays of Mickey Mantle, pleit hij eerst 'the case for Willie', vervolgens 'the case for Mickey', en velt hij vervolgens een eindoordeel. Mooi gedaan, nergens kan je hem van oppervlakkigheid beschuldigen.

Uiteraard is dit boek al wat gedateerd (uitgekomen in 2003), waardoor hij soms (achteraf gezien) de bal misslaat. Zoals wanneer hij Tom Brady een eendagsvlieg noemt. Maar Brady moest toen nog zijn Patriots-dynastie opbouwen. En het perfecte seizoen in American football (19 opeenvolgende wedstrijden winnen) dat niet zou kunnen. O, wait, daar was hij juist, Damn you, David Tyree!!!! (en ja, het zit nog diep. sorry, het moest er even uit.)

Maar dus een very entertaining book.

Eindoordeel: ****

ps: en nu even iets anders dan sport.

Geen opmerkingen: