22 juni 2007

The first casualty - Ben Elton


In het kort:

De bekende politie-agent 'Kingsley' wordt naar het front gestuurd, tijdens de eerste wereldoorlog, om een moord op te lossen. En dat doet hij dan ook. Hip hoi *ironie*.


Mijn oordeel:

Voor heel dat 'naar-het-front-sturen' trekt Elton 2/3e van het boek uit en ik merkte dat ik zat te wachten op dat laatste derde. Dat laatste stuk stelt ook niet teleur. De beste passages zitten hier. De beschrijvingen van de bloedige willekeur van de granaatinslagen in de loopgraven zijn best de moeite waard. Maar daar houdt het dan ook op.

Zelfs tijdens dat laatste derde ondervraagt Kingsley een beetje obligaat zijn getuigen terwijl ze door Duitsers doodgeschoten worden, heeft hij een o-zo-voorspelbaar avontuurtje met een verpleegster en vindt hij - je gelooft het nooit - niemand minder dan de moordenaar. Gelukkig leest alles als een trein en zit het boek vol met typische Elton-jokes.


Eindoordeel:
Standaard detectiveverhaaltje met bordkartonnen personages. Vlotgeschreven, grappig en af en toe best goed. Perfect niemendalletje voor op vakantie.


**

Geen opmerkingen: